Serviciul de asistență comunitară pentru persoane aflate în situații de nevoie

Serviciul de asistență comunitară pentru persoane aflate în situații de nevoie

Scopul serviciului este de a oferi oportunitatea persoanelor aflate în nevoie să decidă asupra modului de rezolvare a problemelor, prin informarea, consilierea psihosocială și medicală a acestora.

Prin serviciul de asistență comunitară pentru persoane aflate în situații de nevoie, Centrul Multifuncțional de Asistență Integrată dă oportunitatea persoanelor în nevoie să decidă asupra modului de rezolvare a problemelor, care afectează mai mulți beneficiari, în vederea identificării nevoilor lor comune, coagulării unui grup de beneficiari interesați să contribuie împreună la rezolvarea problemei, informării lor cu privire la resursele deja disponibile în comunitate, oferirii de consiliere psihosocială de grup după modelul dezvoltării participative a comunității și de suport emoțional pentru a întreține motivația implicării lor directe și concrete.

Fiecare  beneficiar  va  fi  încurajat  să  identifice  cu  ce  poate  să  contribuie  în  mod  personal  la  rezolvarea problemei sociale comune care afectează grupul de persoane în nevoie și nu să aștepte ca problema să fie rezolvată de la sine sau doar de către autorități. Practic, este încurajat grupul de persoane vulnerabile să acționeze ca un grup de inițiativă, capabil să găsească soluții prin comunicare și cooperare.

Pașii urmați sunt:

  • Identificarea și evaluarea nevoilor persoanelor vulnerabile de la nivelul comunității
  • Implicarea comunității în rezolvarea celei mai urgente probleme
  • Recrutarea voluntarilor din rândul membrilor comunității
  • Analiza câmpului de forțe care acționează asupra problemei și planificarea acțiunii lor
  • Cooperarea cu alți furnizori de servicii, autorități, presă, formatori de opinie
  • Conceperea unui proiect de rezolvare a problemei alese
  • Găsirea surselor de finanțare
  • Asigurarea comunicării interne și externe
  • Menținerea climatului de lucru în cadrul comunității până la soluționarea problemei

Beneficiarii serviciilor sociale acordate în “Serviciul de asistență comunitară pentru persoane aflate în situații de nevoie” sunt membrii comunității aflați în nevoie (18 ani - 65 de ani).

Pentru înscrierea în cadrul serviciilor oferite de CMAI, vă așteptăm de luni până vineri, între orele 09:00 - 17:00, la sediul nostru din Vlad Țepeș (fostul Cămin Cultural)

cum te putem ajuta?

Contactează-ne pentru a vă oferi informații cât mai exacte.

AFLĂ CE TREBUIE SĂ FACI ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI COVID-19

Vezi informatii
X